ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΙνδική κουζίνα

Υλικά 

  • 1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο 
  • κρεμμύδι, ψιλοκομμένο  + 1/4  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
  • 1 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού 
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα τζίντζερ
  • 1 σκόρδο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι 
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας 
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι 
  • Για το κοτόπουλο 
  • 1 κουταλιά φυστικέλαιο 
  • 1 κιλό κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλα και πέτσα, κομμένο σε μπουκιές 
  • 1 κουταλιά καλαμποκέλαιο
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ 
  • 1/4 φλιτζάνι 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε  το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο λιωμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala, τη  σκόνη τσίλι, το κύμινο και τη δάφνη. Ανακατεύουμε  για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε  αλάτι και  πιπέρι. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε το  1 κουταλάκι του γλυκού garam masala και πιπέρι καγιέν. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα που έχουμε ήδη φτιάξει και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί το υγρό, και να γίνει το κοτόπουλο. Το ανακατεύουμε στη σάλτσα.

Μαγειρεύουμε για 5 έως 10 λεπτά, ή μέχρι να πήξει.

Το σερβίρουμε με ρύζι.