ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΙσπανική κουζίνα

Υλικά 

  • 1 πακέτο fettuccine 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
  • Το  χυμό ενός λεμονιού  
  • 1 κονσέρβα σαρδέλες σε σάλτσα ντομάτας 
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά  και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε  τις σαρδέλες με σάλτσα τους. Όταν έρθουν σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.

Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε  στη σάλτσα σαρδέλας. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα. Προσθέτουμε το λεμόνι. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.