ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΙσπανική κουζίνα

Υλικά 

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • 1/2 κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές  στρογγυλές φέτες 
  • αλάτι και πιπέρι 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • 4 αυγά 
  • 2 ντομάτες - ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και χοντροκομμένες 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε  τις πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Μόλις είναι έτοιμες, προσθέτουμε  τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά  διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να χρυσίζουν.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία  και μαγειρεύουμε μέχρι τα αυγά να αρχίσουν να παίρνουν καφέ όψη.

Ξεκολλάμε την  ομελέτα από το τηγάνι με μια σπάτουλα, βάζουμε ένα μεγάλο πιάτο ανάποδα πάνω από το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε προσέχοντας να μη «σπάσει» η ομελέτα. Μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά, την βγάζουμε σε μία πιατέλα. Τη   γαρνίρουμε με ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι και  τη σερβίρουμε ζεστή.