ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΙσπανική κουζίνα

Η συνταγή αυτή είναι η αυθεντική για την παρασκευή του εξαιρετικά δημοφιλούς ισπανικού κρασιού. Η επιλογή των φρούτων που θα χρησιμοποιηθούν δεν είναι δεσμευτική, αν και όσοι ξέρουν από σανγκρία επιμένουν ότι τα μήλα και τα αχλάδια είναι τα πλέον ιδανικά. Επίσης, οι «μυημένοι» χρησιμοποιούν πάντοτε κόκκινο κρασί Βουργουνδίας και  λευκό ρούμι. 

Υλικά 

  • 1 λεμόνι 
  • 1 λάιμ 
  • 1 πορτοκάλι 
  • 1 1/2 φλιτζάνια ρούμι 
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη μπουκάλι 
  • 1 (750 ml ) ξηρό κόκκινο κρασί 
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 

Εκτέλεση

Κόβουμε το λεμόνι, το  λάιμ και το  πορτοκάλι σε λεπτές ροδέλες και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη κανάτα. Προσθέτουμε το ρούμι και τη ζάχαρη και τα βάζουμε για δύο ώρες στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, «λιώνουμε» ελαφρά τα φρούτα με μία ξύλινη κουτάλα και το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Δοκιμάζουμε τη γλυκύτητα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.