ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΙταλική κουζίνα

Συστατικά

  • 450 γραμμ. φρέσκο σολομό
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμένο  πιπέρι
  • 1  μικρό πακέτο κατεψυγμένα φύλλα σπανακιού ψιλοκομμένα
  •  1 πακέτο  φρέσκα ραβιόλια με γέμιση σπανάκι και τυρί 
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο ή ξερό δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • Τριμμένο τυρί 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό, το αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα ραβιόλια και τα αφήνουμε όσο χρόνο γράφει η συσκευασία τους. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε. 

Στο μεταξύ, σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τον σολομό τον οποίον προηγουμένως έχουμε αλατοπιπερώσει. 

Ταυτόχρονα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, χωρίς να καούν. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φύλλα σπανακιού και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί το σπανάκι. Όταν είναι έτοιμος ο σολομός, τον χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι και τον προσθέτουμε στη σάλτσα. 

Σερβίρουμε τα ραβιόλια σπανακιού με τη σάλτσα σπανακιού – σολομού από πάνω. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.