ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΙταλική κουζίνα

Υλικά 

  • 260 γραμμ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι λιωμένο 
  •  3/4 φλιτζανιού  ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ραδίκια ή 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
  • τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση 

Για τη γαμήλια ιταλική σούπα, βάζουμε σε μέτριο μπολ τον κιμά, το αυγό, τη  φρυγανιά  την παρμεζάνα, τον βασιλικό και το κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μικρές μπάλες, όπως κάνουμε με τους κεφτέδες. 

Σε μεγάλο τηγάνι  βάζουμε νερό και τον ζωμό. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το σπανάκι ( ή τα ραδίκια κομμένα σε μικρά κομμάτια ), το κριθαράκι, το καρότο και τους κεφτέδες. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσουν. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν. Μετά από περίπου ένα τέταρτο, το φαγητό μας είναι έτοιμο. 

Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα πασπαλίζονται στην κορυφή.

Υποβάλετε μια διόρθωση