ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΙταλική κουζίνα

Υλικά

  • 4 -5 κομμάτια κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)
  • 4-5 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 400 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά γεμάτη της σούπας πελτέ
  • Λίγα μυρωδικά ( δεντρολίβανο ,ρίγανη)
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 μήλο κόκκινο σκληρό
  • 500 γραμμάρια κομμένα σε κομμάτια 4-5 εκατοστών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και το ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές. Όταν χρυσίσει το βγάζουμε και στο λάδι που έμεινε βάζουμε το μπέικον κομμένο σε κομματάκια καθώς και το πράσο και το κρεμμύδι σε κύβους.

Μόλις τσιγαριστούν λίγο, ρίχνουμε το αλεύρι και  ανακατεύοντας το διαλύουμε με το κρασί και τον ζωμό του κοτόπουλου. Προσθέτουμε τον πελτέ, ρίχνουμε τα αρωματικά και καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια το μήλο. Τα τσιγαρίζουμε ελαφρά και αυτά. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί και από πάνω βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, που  έχουμε μαγειρέψει. Βάζουμε στο φούρνο το ταψί στους 160 βαθμούς για μιάμιση ώρα.