ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΙταλική κουζίνα

Υλικά 

  • 2 ολόκληρες τομάτες, στραγγισμένες 
  • ½  φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • γαλλική μπαγκέτα  κομμένη  σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κιλά φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι τη ντομάτα στραγγισμένη από τα νερά της, τον βασικό, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και το μισό σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε.

Σε ένα ταψί, βάζουμε τις φέτες ψωμιού τη μία δίπλα στην άλλη και φρυγανίζουμε στο φούρνο για περίπου τρία λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τρίβουμε  το υπόλοιπο σκόρδο σε  κάθε φρυγανισμένα  φέτα ψωμιού  και στη συνέχεια τοποθετούμε ένα κομμάτι τυρί μοτσαρέλα από πάνω. Ξαναβάζουμε το ψωμί πίσω στο φούρνο μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί για λιγότερο από ένα λεπτό. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε  μια κουταλιά από το μίγμα ντομάτας σε κάθε φέτα.

Σερβίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού σε κάθε φέτα ψωμιού.