ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΚινέζικη κουζίνα

Yλικά 

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο  (κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι, αρνί, χοιρινό ή κάποια από αυτά )
  • 1 κουταλιά τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο (τα φύλλα μόνο) ή λαχανικά της επιλογής σας
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 αυγό
  • 50 έτοιμα φύλλα wonton, τα οποία προηγουμένως έχουμε ξεπαγώσει 
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το κρέας, το τζίντζερ, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών, τη σκόνη κάρι και το κατσαρό λάχανο και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το νερό και το αυγό και χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

Παίρνουμε στο χέρι μας ένα φύλλο  wontons, προσθέτουμε μία κουταλιά του μείγματος στο κέντρο, βουτάμε ένα μας δάχτυλο στο αυγό, και βρέχοντας τις άκρες το τυλίγουμε σε τρίγωνο. Τοποθετούμε τα διπλωμένα wonton σε ένα καθαρό, στεγνό ταψί και τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για να αποφευχθεί το στέγνωμα. Όταν διπλώσουμε όλα τα  wontons, μπορούμε είτε να τα χρησιμοποιήσουμε άμεσα είτε να τα καταψύξουμε.

Για να τηγανίσουμε τα  wontons, βάζουμε φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να φτάσει στους 180 C. Προσθέτουμε μερικά και τα γυρίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα απλώνουμε σε μία πιατέλα στην οποία έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να μαζέψει το περισσευούμενο λάδι και σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα.