ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΚουζίνα του αμερικανικού νότου

Υλικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκοι από μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού μελάσα
  • 3 μήλα ,χωρίς ον πυρήνα τους, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουτάλι της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια της σούπα κανέλα
  • Μια πρέζα αλάτι 

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 150 βαθμούς. Στρώνουμε σε μία κυκλική φόρμα διαμέτρου 23 εκατοστών  μία λαδόκολλα. Αλείφουμε με βούτυρο και τη φόρμα ( και τα πλαϊνά.) Βάζουμε όλα τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και τη μελάσα. Χτυπάμε για τρία λεπτά με ηλεκτρικό μίξερ χειρός. Ρίχνουμε τα μήλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με την σόδα ,το  μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα  μέσα στο μπολ που έχουμε τα αβγά με την μελάσα και ανακατεύουμε αργά  με ξύλινη κουτάλα.  

Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 60 -65 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφριά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα. Το σερβίρουμε με σαντιγί.

 

Περισσότερα