ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΠορτογαλική κουζίνα

Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη για τάρτες
  • 500 ml γάλα
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ.  ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 7 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Την ανοίγουμε, την κόβουμε σε κύκλους  λίγο μεγαλύτερους των 10 εκατοστών και τις στρώνουμε μία μία σε φορμάκια για τάρτα τα οποία προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει.

Σε ένα μπολ διαλύουμε σε λίγο γάλα το αλεύρι και συγχρόνως σε μια κατσαρόλα αφήνουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Προσθέτουμε  την κανέλα και φλούδα λεμονιού και αφού βράσει προσθέτουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αφού βράσει όλο μαζί το βγάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα τηγάνι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Μόλις γίνει σιρόπι το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Αφού έχει κρυώσει το περνάμε από το σουρωτήρι και μετά προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βάζουμε στα φορμάκια.

Ψήνουμε τα φορμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 17 λεπτά.

 Πηγή: iPop.gr