ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΤούρκικη κουζίνα

Υλικά

  • 250 γραμμάρια φύλλο μπακλαβά
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
  • 1κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 γραμμάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 αυγό
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Μαυροκούκι 

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο του κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και της ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές λωρίδες.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 20ml ελαιόλαδο και μαραίνομαι 3-4 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις τσιγαρίζουμε μερικά λεπτά σε ψηλή θερμοκρασία από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Κόβουμε από τα φύλλα του μπακλαβά μικρούς στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών. Βάζουμε στη μέση κάθε κύκλου από λίγη γέμιση. Γυρίζουμε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση και φτιάχνουμε μικρά πακετάκια. Χτυπάμε το αυγό με λίγο λάδι. Αλείφουμε τα μπουρεκάκια και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι. Ψήνουμε 20 εικοσιπέντε λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

 

Περισσότερα