ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΤούρκικη κουζίνα

Υλικά 

  • 300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 140 γραμμάρια ρεβίθια
  • 190 γραμμάρια ρύζι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 100ml ζωμό από μοσχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 

Σος γιαουρτιού

  • 440 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
  • 1 αυγό 

Για το  γαρνίρισμα

  • Μερικά ξερά φύλλα δυόσμου
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χοντροκομμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν . Τσιγαρίζουμε πέντε λεπτά τον κιμά σε καυτό ελαιόλαδο και τον σβήνουμε με 400 ml νερό. Προσθέτουμε τα ρεβίθια που έχουμε βράσει και στραγγίξει  και τα αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν μαζί με τον κιμά. Πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε 10 λεπτά ακόμα. Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ το χτυπάμε με το σύρμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και στο τέλος το αυγό. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιογενής  κρέμα. Το βάζουμε σε κατσαρόλα.

Προσθέτουμε αργά στο γιαούρτι λίγο ζωμό από το μείγμα με τον κιμά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Μαγειρεύουμε  σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να γίνει ωραία παχύρρευστη σως. Ρίχνουμε τη σως με το γιαούρτι στο μείγμα με τον κιμά. Προσθέτουμε το ζωμό του κρέατος και βράζουμε πέντε λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ζεσταίνουμε λίγο το δυόσμος ελαιόλαδο. Ραντίζουμε με αυτό τη σούπα και γαρνίρουμε με χοντροκομμένο πιπέρι.

 

Περισσότερα