ΑρχικήFood news

«Χαρά! Αυτό μου προκαλεί η δουλειά μου. Χαρά γιατί δημιουργώ με τα χέρια μου, γιατί αισθάνομαι ότι σε αυτή τη δύσκολη εποχή, προσφέρω ένα προϊόν που το απολαμβάνουν όσοι το επιλέγουν, γιατί μέσα από τις δημιουργίες μου αναδεικνύονται και τοπικές επιχειρηματικές μονάδες που το αξίζουν  αλλά και γιατί το κάνω με έναν τρόπο που σέβεται στην πράξη το περιβάλλον»!

Η απάντηση της Ελισσάβετ Κουλούρη που αυτοπροσδιορίζεται ως «φουρνάρισσα», αλλά δεν είναι μόνο, είναι αφοπλιστική, γιατί ξεχειλίζει από ειλικρίνεια. Τα μάτια της λαμπυρίζουν  όταν «αναπιάνει» το προζύμι και εξηγεί πώς σε λίγες ώρες από αυτό τον άχρωμο χυλό θα βγει ένα λαχταριστό, μοσχομυριστό ψωμάκι και δεν σταματάει να ζυμώνει και να ξαναζυμώνει το ζυμάρι για να μας πείσει πόσο έτοιμο είναι να περάσει στην επόμενη φάση για την ολοκλήρωσή του.  

 

Η περίπτωση της Ελισσάβετ Κουλούρη είναι αξιοσημείωτη,   καθώς άφησε μία έτοιμη καριέρα στο χώρο του μάρκετινγκ για να δημιουργήσει τη δική της πρωτότυπη επιχείρηση, που μοιάζει με φούρνο αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα εργαστήριο το οποίον έχει επινοικιάσει από έναν φούρνο,  προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, με βοηθό τον επιδέξιο και πολύπειρο κ. Λουκά.  Τον Αιγύπτιο φοροτεχνικό που άφησε πατρίδα και δουλειά για την Ελλάδα και τα ζυμάρια της! 

 

Με πέντε διαφορετικών ειδών βιολογικά αλεύρια, αλεσμένα σε πετρόμυλους από το Μπουραζάνι, το Κιλκίς και  τα Φάρσαλα,  με μέλι από τη Σίφνο, αλάτι από τα Κύθηρα, ελαιόλαδο από την Τριφυλία κα,  η Ελισσάβετ Κουλούρη  φτιάχνει καθημερινά χωριάτικο ψωμί Ηπείρου, χαρουπόψωμο με καρύδια και ψωμί σίκαλης με κύμινο. Ακόμα,  την άνοιξη επιλέγει τη λεβάντα και το μέλι και το καλοκαίρι το θυμάρι, τη θρούμπη  και το ελαιόλαδο για τα ψωμιά της. Μοναδικό συστατικό στα ψωμιά της είναι το φυσικό προζύμι, πάνω στο οποίο στηρίζεται για να αναβιώσει το παρελθόν στη σύγχρονη,  όμως, εκδοχή του. Γι αυτό και τα ψωμιά της αντέχουν σχεδόν μία εβδομάδα χωρίς να ξεραθούν εκτός ψυγείου και αρκετό καιρό στην κατάψυξη. Μόλις τα βγάλεις, αρκούν ένα δύο λεπτά φρυγάνισμα για να τα απολαύσεις. 

 

Όπως μας εξομολογείται, πρώτη επιλογή των περισσοτέρων αποτελεί το παραδοσιακό ηπειρώτικο χωριάτικο, με τραγανή κρούστα, που βασίζεται σε μία παραδοσιακή συνταγή από το Πάπινγκο. Η ίδια, πάντως, μετά από αρκετή σκέψη παραδέχεται ότι το ψωμάκι που αγαπάει περισσότερο είναι το χαρουπόψωμο, καθώς στο ζύμωμα, η μυρωδιά του ξεχειλίζει και η γεύση του μαγνητίζει…

 

Τα ψωμιά της Ελισσάβετ ( BETTY ‘S BAKERY ) μπορεί να τα παραγγείλει κανείς με τον μήνα, στο τηλέφωνο 6944600896, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορεί να αντλήσει από το 

www.bettysbakery.gr 

Κι αν είναι τυχερός και μένει εντός κέντρου, θα του έρθει στο σπίτι με το ποδήλατο!!!