ΑρχικήVegeterian

Μια πολύ ξεχωριστή λύση για να στολίσουμε ένα πιάτο ή να του δώσουμε κάποια γεύση χωρίς να προσθέσουμε πολλά υλικά, είναι να φτιάξουμε τα δικά μας αρωματικά λάδια. Ο πιο απλός τρόπος είναι να επιλέξω τα αρωματικά που θέλω, να τα βάλω σε ένα καλής ποιότητας ελαιόλαδο και αφού τα αναμείξω καλά, τα σκεπάζω και τα “ξεχνάω” για 10-15 ημέρες. Ανά 2-3 ημέρες μπορώ να τα αναδεύω λίγο. Μόλις περάσουν οι 2 εβδομάδες περίπου, τα σουρώνω και τα φυλάω σε καθαρά βαζάκια, καλά κλεισμένα.

Για το συγκεκριμένο άρθρο επέλεξα να φτιάξω ένα κόκκινο λάδι από καπνιστή πάπρικα, ένα κίτρινο από κουρκουμά και ένα πράσινο από σέλινο. Μπορώ ακόμα να φτιάξω ένα καυτερό πορτοκαλί από πιπέρι καγιέν ή ένα έντονο πράσινο αλλά με πιο ήπια γεύση από σιταρόχορτο. Το σέλινο, ή οποιοδήποτε άλλο φρέσκο μυρωδικό, πχ μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος, πρέπει να είναι ψιλοκομμένο και καλά κοπανισμένο, ή να το χτυπήσω στο multi μαζί με το λάδι όπως κάνουμε την pesto, ώστε να δώσει όλους τους χυμούς του.  

Περισσότερα

Περισσότερα