ΑρχικήVegeterian

Παίρνω δύο μεγάλα καφέ μανιτάρια πορτομπέλο, αφαιρώ τα κοτσάνια, τα ραντίζω εσωτερικά με σόγια-σος και τα ψήνω για λίγα λεπτά στο γκριλ. Σωτάρω ένα κρεμμύδι μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών, σβήνω με λίγο λευκό κρασί και προσθέτω τριμμένο βασιλικό και αλατοπίπερο.

Πολτοποιώ ένα πολύ ώριμο αβοκάντο και το ενώνω με το παραπάνω μείγμα που έχω κατεβάσει από τη φωτιά. Με τον πουρέ αυτό γεμίζω τα ψημένα μανιτάρια και προσθέτω κύβους από κίτρινο φυτικό τυρί. Ψήνω μερικά λεπτά ακόμα και σερβίρω με ψητό κρεμμύδι. 

Για το κρεμμύδι, αφού το ξεφλουδίσω, το χαράζω σε έξι ή οκτώ κομμάτια, προσέχωντας να μην το κόψω μέχρι κάτω. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο και αλατοπιπερώνω. Ψήνω στο γκριλ μέχρι να ανοίξει και να πάρει χρώμα.

Για τη σαλάτα μαγειρεύω τα σπαράγγια και μερικά κολοκυθάκια στον ατμό, σερβίρω με τοματίνια και μια βινεγκρέτ με βαλσάμικο και αποξηραμένο δυόσμο

 

Περισσότερα

Περισσότερα