ΑρχικήVegeterian

 Το κλασικό μαμαδίστικο κέικ σε εκδοχή χωρίς αυγά, γάλα, βούτυρο, ζάχαρη, γλουτένη: κι όμως μπορεί να συμβεί!

Υλικά

  • 3 φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (που φουσκώνει μόνο του)
  • 2 φλ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 φλ. ρόφημα αμυγδάλου 

  • 1 φλ. φυτικό λάδι (εγώ εβαλα 1/2 ελαιόλαδο και 1/2 λαδι καρύδας)
  • 
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 
20 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 
20 παστίλιες από ωμό κακάο

Εκτέλεση

Ανακατεύω τα στερεά (εκτός του κακάο και 2 κ.σ. ζάχαρη). Ανακατεύω και προσθέτω το λάδι, τη βανίλια και το γάλα αμυγδάλου (αφήνοντας λίγο για το κακάο). Ρίχνω τη μισή ποσότητα στη φόρμα του κέικ. 

Ζεσταίνω το αμυγδαλόγαλο που φύλαξα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη καρύδας και την πάστα κακάο. Αφού λιώσει και κρυώσει λίγο, το αναμιγνύω με την υπόλοιπη ζύμη και ρίχνω πάνω απο την 1η στρώση. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. 

Μπορεί να πάρει λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος. Καλό είναι να μην τον ανοίξω πριν περάσουν 45-50 λεπτα, οπότε  δοκιμάζω με το μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό. Αν είναι πιο άψητο κάτω,  το βάζω στην κάτω σχάρα. Αν εχει πάρει πολύ χρώμα απο πάνω μπορώ να το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο. 

Δεν θέλει ουτε άχνη, ουτε γλάσσο, τίποτα, είναι τέλειο έτσι σκέτο!

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Περισσότερα