ΑρχικήVegeterian

Υλικά

  • 2 μικρές κολοκύθες
  • 3-4 μεσαίες πατάτες
  • 1 κρεμμύδι 

  • 3 πράσσα
  • 
3 καρότα 
  • 
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 

  • 1 κομμάτι φρέσκο κουρκουμά
  • 
1 σκελίδα σκόρδο 

  • Αλατοπίπερο, ελαιόλαδο
  • 
1 κύβο λαχανικών

  • Λιγη κρέμα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Βάζω ολα τα λαχανικά στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν. Τα ρίχνω σε μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζω με νερό ή ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο και λάδι.

Μολις βράσει, το κατεβάζω και αφήνω λίγο να κρυώσει. Πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ και ρυθμίζω με λίγο νερό την πυκνότητά της.  

Ξαναβάζω στη φωτιά και προσθέτω το τριμμένο, σκόρδο, πιπέρι και κουρκουμά, ενώ “στίβω” το τριμμένο τζίντζερ.

Σερβίρω με λίγη κρέμα αμυγδάλου.

 

Περισσότερα

Περισσότερα