ΑρχικήVegeterian

Υλικά

  • 500γρ μανιτάρια
  • 2 πράσα 
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 λίτρα ζωμός λαχανικών
  • 6 κ.σ. αλεύρι ρυζιού (δεν περιέχει γλουτένη) 
  • 3 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
  • Λίγο σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο 
  • Λευκό κρασί
  • Τάμαρι και γλυκό μίσο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μαϊντανός
  • 1 κουτάκι κρέμας ρυζιού

Εκτέλεση

Ψιλοκόβω τα λαχανικά και τα σωτάρω στο λάδι. Αλατίζω όταν λαδωθούν καλά όλα τα λαχανικά και συνεχίζω λίγο ακόμα για να διαβραχεί το αλάτι από το λάδι και να μαγειρευτεί. Έτσι ελαττώνται τα προβλήματα στην πίεση. Σβήνω με λιγο κρασί, και προσθέτω 1-2 κουταλιές τάμαρι.

Σε άλλο κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο και καβουρδίζω το αλεύρι (αυτό το μείγμα λέγεται "ρου"). Προσθέτω το ρου στην κατσαρόλα και αφού αναμειχθεί με τα λαχανικά προσθέτω σιγά σιγά τον ζωμό και ανακατεύω.

Βάζω το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και βράζω μεχρι να δέσει, σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν αφαιρώ με την κουτάλα λίγο ζωμό, στον οποίο διαλύω το miso και το ξαναπροσθέτω στην κατσαρόλα. Χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύω καλά. Στο στάδιο αυτό προσθέτω τον φρέσκο μαϊντανό και την κρέμα αμυγδάλου, ή αν θέλω μπορώ να τα βαλω και απευθείας στο πιάτο κατά το σερβίρισμα.

 

Περισσότερα

Περισσότερα