ΑρχικήVegeterian

Ένα πολύ αγαπημένο χειμωνιάτικο πιάτο είναι το σπανακόρυζο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενισχύσουμε την διατροφική αξία ενός ήδη θρεπτικού γεύματος, αλλά και να του δώσουμε ένα νέο χαρακτήρα. Μία από τις αμέτρητες παραλλαγές που έχω δοκιμάσει είναι η συγκεκριμένη.

Μουλιάζω 250γρ καστανό γλασέ ρύζι για 1-2 ώρες. Το ξεπλένω καλά και το βάζω να βράσει με 2 φλιτζάνια νερό σε σιγανή φωτιά. Μόλις κοντεύει να πιει όλο το νερό προσθέτω 4-5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, κουρκουμά, συμπληρώνω με λίγο ζεστό νερό και στη συνέχεια προσθέτω το σπανάκι κομμένο με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια. Το αφήνω να βράσει ώσπου να μαλακώσει το ρύζι (μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσω νερό γιατί το καστανό ρύζι αργεί περισσότερο). Στο μεταξύ στύβω  ένα λεμόνι και τρίβω στον τρίφτη ένα κομμάτι τζίντζερ περίπου 4 εκατοστά. Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό στύβω μέσα στην κατσαρόλα τα τρίμματα του τζίντζερ (αν θέλω πιο έντονη γεύση τα προσθέτω και αυτά μέσα) και ρίχνω τον χυμό λεμονιού. Κατεβάζω από τη φωτιά και αφού κρυώσει σερβίρω με λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω.

 

Περισσότερα

Περισσότερα