ΑρχικήVegeterian

Υλικά

  • 2 φλ. ξερά σύκα
  • 1 ½ φλ. τριμμένη καρύδα
  • 1 φλ. καρύδια
  • ½ φλ. τριμμένο λιναρόσπορο
  • ½ φλ. χαρουπόμελο
  • 2 κ.σ. ωμό κακάο σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα σύκα για 2 περίπου ώρες (ή τα βράζουμε για 10 λεπτά σε λίγο νερό). Σουρώνουμε και φυλάμε το νερό για να το κάνουμε σιρόπι, για μελλοντική χρήση. Λιώνουμε τα σύκα στο μπλέντερ μαζί με το χαρουπόμελο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη πάστα που να μην κολλάει. Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα λίγη σκόνη κακάο και σε άλλη λίγη τριμμένη καρύδα.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και «ρολάρουμε» τα μισά στο κακάο και τα υπόλοιπα στην καρύδα.

Εναλλακτικά μπορούμε να πλάσουμε την πάστα σε μπαστούνια, να την ρολάρουμε πάνω στις γαρνιτούρες μας και να την τυλίξουμε με τη λαδόκολλα για να μπει στο ψυγείο. 

Μόλις παγώσει τα ξετυλίγουμε και κόβουμε ροδέλες 2 εκ. περίπου.

Περισσότερα

Περισσότερα