ΑρχικήVegeterian

Υλικά

  • 6 Φυλλωτά μικρά (αποξηραμένα σε ξυλόφουρνο φύλλα, χωρίς συντηρητικά)
  • 200γρ λαχανίδα (κέιλ)
  • 100γρ σπανάκι
  • 3-4 τριμμένα καρότα 
  • 2 πράσα
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1/2 στυμμένο λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. σουμάκ
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

 

Ψιλοκόβω τα λαχανικά αφού αφαιρέσω το κεντρικό κοτσάνι του κέιλ. Σοτάρω τα πράσα, το καρότο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και μετά βάζω το κέιλ και το σπανάκι για να ζεματιστούν (αν δεν βγάλουν αρκετό νερό προσθέτω εγώ λίγο). Στη συνέχεια ρίχνω τη σόγια σως, το σουμάκ και τον κουρκουμά και μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζω και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Αφήνω να κρυώσει. 

Εχω απλώσει τα φύλλα σε πετσέτες και τα ραντίζω καλά και από τις 2 μεριές να μαλακώσουν. Οταν έχουν γίνει σαν αραβικές πίτες τα κόβω στη μέση. Βάζω μια κουταλιά γέμιση στη μέση του κάθε ημικυκλίου και το διπλώνω σε τρίγωνο. Με λίγο νερό τα δάχτυλα κλείνω τις ενώσεις. Βάζω σε λαδόκολλα, αλείφω με λίγο λάδι την επιφάνεια και ψήνω στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά. 

 

Πασπαλίζω με λίγο σπόρους κία (ή μαύρο σουσάμι η παπαρουνόσπορο) και τα τρώω ζεστά η κρύα!

Περισσότερα

Περισσότερα