ΑρχικήVegeterian

Τρεις παρασκευές με τα ίδια υλικά, που περιλαμβάνουν την δύναμη από τα όσπρια, την αντοχή και την άμυνα των ψευδοδημητριακών, τη ζεστασιά, τη γλύκα και την ηρεμία της γλυκοπατάτας.

Μπιφτέκια από κινόα, φαγόπυρο, φασόλια και γλυκοπατάτα. Συνοδευτικό με τα ιδια υλικά, κοκκινιστά στην κατσαρόλα. 

Βράζω την κινόα και το φαγόπυρο (αναλογία 2:1). Βράζω ξεχωριστά τα φασόλια (εδώ εβαλα μπαρμπούνια). Βράζω τη γλυκοπατάτα ολόκληρη στον ατμομάγειρα. 

1) Μπιφτέκια:

Τις μισές περιπου ποσότητες από τα παραπάνω τις πολτοποιώ μαζί με κρεμμύδι, πράσσο, τζίντζερ, κουρκουμά και σκόρδο (πολύ ψιλοκομμένα). Προσθετω αλάτι, πιπέρι, λαδι και λιγο νεράκι αν χρειαστεί. Αδειάζω τον πολτό σ ενα μπολ και προσθετω λιγο αλεύρι από κινόα (ή οτι αλεύρι προτιμάτε) και πλάθω τα μπιφτέκια. Τα βάζω σε λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ωρα περιπου. 

2) Συνοδευτικό:

Ψιλοκόβω κρεμμυδι, πράσσο, πιπεριά, τζίντζερ, κουρκουμά, μαϊντανό και τις γλυκοπατάτες. Τα σοτάρω για λιγο στο τηγάνι, σβήνω με λιγο κρασί, προσθετω τα φασόλια, την κινόα και το φαγοπυρο, τον χυμό τομάτας, σόγια σος, αλάτι ,πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και λιγο νερό να σκεπαστούν. Βράζω για λιγο και το κατεβάζω πριν πιει ολα τα ζουμιά γιατί θα τα ρουφήξει. 

Σερβίρω και τα δυο μαζι. Το λεμονάκι παει πολύ στα μπιφτέκια, οπότε πρόσθεσα δίπλα τους και λίγα άγρια ραδίκια.

 

Περισσότερα

Περισσότερα