ΑρχικήVegeterian

Όταν το Σαββατοκύριακο είναι βροχερό ή έπεται μιας δύσκολης εβδομάδας, είναι ότι πρέπει για να "τραβήξουμε” λίγο παραπάνω τον χρόνο του πρωινού. Με χαλάρωση, κέφι και αφράτα, απολαυστικά pancakes χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, χωρίς ζωικά

Για ένα χυλό που δίνει 12-14 pancake θα χρειαστούμε:
1 φλυτζάνι αλεύρι ρυζιού
1 φλυτζάνι ρόφημα αμυγδάλου
1 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. σιρόπι σύκου (ή ριζιού ή βύνη κριθαριού ή χαρουπόμελο)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το γαρνίρισμα:
2 ώριμες μπανάνες
3-4 κ.σ. ταχίνι ολικής
Λίγο επιπλέον σιρόπι

Ανακατεύω όλα τα υλικά και φτιάχνω ένα χυλό που να ρέει, αλλά σχετικά αργά, δηλαδή να μην είναι ούτε πολύ υδαρός ούτε όμως να στέκεται. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή πλατό αν έχω). Μόλις κάψει χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω στο κέντρο (ποσότητα περίπου ένα φλυτζάνι του ελληνικού, δηλαδή 50-60ml). Την αφήνω να απλωθεί μόνη της και περιμένω να κάνει τρύπες στην επάνω μεριά. Αρχίζω να ξεκολλάω τη ζύμη πρώτα από την περίμετρο και μετά προς το κέντρο. Με μία γρήγορη και σταθερή κίνηση την αναποδογυρίζω. Μόλις φουσκώσει και ξεκολλάει εύκολα με τη σπάτουλα, την βγάζω και ρίχνω το χυλό για την επόμενη δόση. Τις έτοιμες πίτες αρχικά δεν τις στοιβάζω γιατί θα ιδρώσουν. Καλύτερα να τις απλώσω στην επιφάνεια ενός πιάτου για μερικά λεπτά να κρυώσουν. Όταν είναι όλες έτοιμες στρώνω την πρώτη, απλώνω λίγο ταχίνι και ροδέλες μπανάνας, επαναλαμβάνω όσες φορές θέλω και στην τελευταία στρώση ρίχνω μπόλικο από το σιρόπι που χρησιμοποίησα. Καλή απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!

Περισσότερα

Περισσότερα